bewaar
Opperdepop: mieschoteltje met paksoi 7-9 mnd
Opperdepop: mieschoteltje met paksoi 7-9 mnd
bewaar

Opperdepop: mieschoteltje met paksoi 7-9 mnd

Je kunt niet jong genoeg beginnen met Aziatisch eten: de mie en paksoi worden gestoofd tot zachte smaken.

15 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

1 portie

15 g

mie

75 g

paksoi

50 g

champignons

1 tl

traditionele olijfolie

3 el

kraanwater

3 plakjes

schouderham

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Je kunt niet jong genoeg beginnen met Aziatisch eten: de mie en paksoi worden gestoofd tot zachte smaken.

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in repen. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.

2

Verhit de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons op laag vuur 4 min., totdat het vocht vrijkomt. Voeg de paksoi en het water toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes stoven.

3

Giet de groenten en mie af. Pureer met de ham tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat gekookt water.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

algemeenDe ingrediënten in dit hapje kun je ook gebruiken voor een Oosters roerbakgerecht voor jezelf. Bereid de mie zonder zout en voeg een beetje mie aan het hapje van je baby toe. Zo heb je heel snel een lekkere maaltijd voor jezelf én voor je kind op tafel!