bewaar
Granola basisrecept
Granola basisrecept
bewaar

Granola basisrecept

Superontbijt: yoghurt met krokante granola. Deze versie met kokos en cranberry’s maak je heel makkelijk zelf.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
255waarderingen

Ingrediënten

15 porties

95 g

ongebrande hazelnoten

6 el

vloeibare honing

6 el

zonnebloemolie

300 g

havermout

55 g

geraspte kokos

100 g

pompoenpitten

150 g

gedroogde cranberry's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Superontbijt: yoghurt met krokante granola. Deze versie met kokos en cranberry’s maak je heel makkelijk zelf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos in een kom.

2

Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om. Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten en cranberry’s.

3

Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.

Granola

Instructievideo - 01:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Granola basisrecept

Superontbijt: yoghurt met krokante granola. Deze versie met kokos en cranberry’s maak je heel makkelijk zelf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig