
Slavinken met gebakken mais & aspergebroccoli
Hollands stukje vlees en groenten met een beetje pit.
Ingrediënten
4 personen
2 el
bakken en braden olie
4
ambachtelijke slavinken
200 g
aspergebroccoli
1 el
Reddy olie voor bakken en braden
300 g
mais in blik
400 g
kikkererwten in blik
½
medium handsinaasappel
3 el
zoete chilisaus
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de slavinken 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de slavinken nog 10 min. met de deksel op de pan. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de aspergebroccoli in 3 stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aspergebroccoli 6 min. op middelhoog vuur. Laat de mais en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Voeg de mais en kikkererwten toe aan de aspergebroccoli en roerbak nog 3 min.
Rasp ondertussen de oranje schil van ½ sinaasappel en voeg het rasp samen met de chilisaus toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Serveer met de slavink.