Slavinken met gebakken mais & aspergebroccoli
Hollands stukje vlees en groenten met een beetje pit.
Ingrediënten
4 personen
2 el
bakken en braden olie
4
ambachtelijke slavinken
200 g
aspergebroccoli
1 el
Reddy olie voor bakken en braden
300 g
mais in blik
400 g
kikkererwten in blik
½
medium handsinaasappel
3 el
zoete chilisaus
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de slavinken 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de slavinken nog 10 min. met de deksel op de pan. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de aspergebroccoli in 3 stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aspergebroccoli 6 min. op middelhoog vuur. Laat de mais en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Voeg de mais en kikkererwten toe aan de aspergebroccoli en roerbak nog 3 min.
Rasp ondertussen de oranje schil van ½ sinaasappel en voeg het rasp samen met de chilisaus toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Serveer met de slavink.
Slavinken met gebakken mais & aspergebroccoli
Hollands stukje vlees en groenten met een beetje pit.

hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de slavinken 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de slavinken nog 10 min. met de deksel op de pan. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de aspergebroccoli in 3 stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aspergebroccoli 6 min. op middelhoog vuur. Laat de mais en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Voeg de mais en kikkererwten toe aan de aspergebroccoli en roerbak nog 3 min.
Rasp ondertussen de oranje schil van ½ sinaasappel en voeg het rasp samen met de chilisaus toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Serveer met de slavink.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el bakken en braden olie
4 ambachtelijke slavinken
200 g aspergebroccoli
1 el Reddy olie voor bakken en braden
300 g mais in blik
400 g kikkererwten in blik
½ medium handsinaasappel
3 el zoete chilisaus