Rollade met gepofte appel
Winters vleesgerecht met verse kruidenolie en gepofte appeltjes.

Advertentie
Ingrediënten
- 7½ g verse tijm
- 2 tenen knoflook
- 75 ml milde olijfolie
- 1 ambachtelijke rollade (Feestfavoriet, op kamertemperatuur)
- 4 zoete kleine appeltjes
- 4 kaneelstokjes
Keukenspullen
- staafmixer met bakje
- braadslee (20 x 30 cm)
- appelboor
- vleesthermometer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de tijmblaadjes, knoflook en olie met de staafmixer tot kruidenolie.
- Bestrooi de rollade rondom met peper en eventueel zout en leg in de braadslee. Schep de kruidenolie erover.
- Steek met de appelboor het klokhuis uit de appeltjes. Zet ze bij de rollade en steek de kaneelstokjes erin.
- Steek de vleesthermometer in het midden van de rollade en stel de temperatuur in op 65 °C. Zet het vlees ca. 45 min. in het midden van de oven, of tot de thermometer 65 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met braadvocht.
- Neem de rollade uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het netje en snijd in plakken. Schenk het braadvocht erover en serveer met de gepofte appeltjes.
bereidingstip:
Je kunt de rollade en appeltjes 1 dag van tevoren voorbereiden. Braad de rollade op de dag zelf.
combinatietip:
Lekker met aardappelwaaiers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 7 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Rollade met gepofte appel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rollade met gepofte appel
Verwarm de oven voor op 170 °C.
- 7½ g verse tijm
- 2 tenen knoflook
- 75 ml milde olijfolie
Maal de tijmblaadjes, knoflook en olie met de staafmixer tot kruidenolie.
- 1 ambachtelijke rollade
Bestrooi de rollade rondom met peper en eventueel zout en leg in de braadslee. Schep de kruidenolie erover.
- 4 zoete kleine appeltjes
- 4 kaneelstokjes
Steek met de appelboor het klokhuis uit de appeltjes. Zet ze bij de rollade en steek de kaneelstokjes erin.
Steek de vleesthermometer in het midden van de rollade en stel de temperatuur in op 65 °C.
Zet het vlees ca. 45 min. in het midden van de oven, of tot de thermometer 65 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met braadvocht.
Neem de rollade uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Verwijder het netje en snijd in plakken. Schenk het braadvocht erover en serveer met de gepofte appeltjes.
bereidingstip:
Je kunt de rollade en appeltjes 1 dag van tevoren voorbereiden. Braad de rollade op de dag zelf.
combinatietip:
Lekker met aardappelwaaiers.