Kabeljauw met boerenkool
De kabeljauw - extra bijzonder door het knapperige kaaskorstje - wordt geserveerd met boerenkool en aardappelpuree.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 citroen
- 50 g Parmigiano Reggiano (stuk)
- 25 g paneermeel
- 300 g verse kabeljauwfilets
- 2 el arachideolie
- 600 g verse boerenkool
- 2 el grove Zaanse mosterd
- 200 ml kraanwater
- 900 g aardappelpuree met boter
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de kaas en het paneermeel in een kom.
- Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stukken (1 stuk/persoon). Vet de ovenschaal in en leg de kabeljauw erin, verdeel het parmezaan-paneermeelmengsel erover. Druk goed aan en bak ca. 10 min. in de oven.
- Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de boerenkool en mosterd 5 min. Voeg het water toe en stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Schep regelmatig om.
- Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kabeljauwfilet met de boerenkool en aardappelpuree.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 1.015 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Kabeljauw met boerenkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kabeljauw met boerenkool
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 citroen
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 25 g paneermeel
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de kaas en het paneermeel in een kom.
- 300 g verse kabeljauwfilets
Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Vet de ovenschaal in en leg daarin de kabeljauw, verdeel het parmezaan-paneermeelmengsel erover.
Druk goed aan en bak ca. 10 min. in de oven.
- 2 el arachideolie
- 600 g verse boerenkool
- 2 el grove Zaanse mosterd
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de boerenkool en mosterd 5 min.
- 200 ml kraanwater
Voeg het water toe en stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Schep regelmatig om.
- 900 g aardappelpuree met boter
Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kabeljauwfilet met de boerenkool en aardappelpuree.