bewaar
Millefeuilles met room en frambozen
Millefeuilles met room en frambozen
bewaar

Millefeuilles met room en frambozen

Prachtig Frans gebakje van filodeeg.

50 min. bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 porties

50 g

ongezouten roomboter

40 g

ongezouten pistachenoten

2

middelgrote eieren

5 vellen

diepvries filodeeg

25 g

poedersuiker

½

vanillestokje

250 ml

halfvolle melk

75 g

kristalsuiker

1½ el

tarwebloem

250 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Prachtig Frans gebakje van filodeeg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Hak de pistachenoten fijn en splits de eieren. Bestrijk 1 vel filodeeg met wat gesmolten boter, een dunne laag pistachenoten en bestrooi met wat poedersuiker. Herhaal dit nog drie keer. Houd wat poedersuiker achter voor het bestuiven. Eindig met een met boter bestreken vel filodeeg. Leg de filodeegstapel op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd de stapel met een scherp mes in 12 gelijke stukken. Bak de filodeegrechthoekjes in ca. 15 min. goudbruin en knapperig. Bestrooi met de achtergehouden poedersuiker, zet apart en laat helemaal afkoelen.

2

Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een pan de melk, de helft van het merg en de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los in een kom en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook en laat op laag vuur ca. 3 min. garen. Roer af en toe.

3

Laat de banketbakkersroom afgedekt in 30 min. afkoelen. Leg een filodeegrechthoekje op een bord en bestrijk met 1-2 el banketbakkersroom. Verdeel er 6 frambozen met de brede kant naar beneden over. Maak zo nog een laag en bedek deze weer met een filodeegrechthoekje. Maak zo nog 3 millefeuilles.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.