Sperziebonen met gegrilde romaatjes
De gegrilde tomaatjes hebben wél die grillsmaak, maar zijn ook nog lekker zacht

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g verse sperziebonen
- 250 g romaatjes
- 1 sjalot
- ½ el vloeibare honing
- 2 tl gedroogde dragon
- 2 el witte wijnazijn
- 5 el extra vierge olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de romaatjes 4 min. tot er zwarte vlekjes op komen. Keer regelmatig.
- Snipper de sjalot heel fijn. Klop met de honing, dragon, azijn en olie tot een dressing. Giet de sperziebonen af. Schep de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de romaatjes op de bonen.
combinatietip:
Lekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 30 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Sperziebonen met gegrilde romaatjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sperziebonen met gegrilde romaatjes
- 600 g verse sperziebonen
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar.
- 250 g romaatjes
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de romaatjes 4 min. tot er zwarte vlekjes op komen. Keer regelmatig.
- 1 sjalot
- ½ el vloeibare honing
- 2 tl gedroogde dragon
- 2 el witte wijnazijn
- 5 el extra vierge olijfolie
Snipper de sjalot heel fijn. Klop met de honing, dragon, azijn en olie tot een dressing.
Giet de sperziebonen af. Schep de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de romaatjes op de bonen.
combinatietip:
Lekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.