Fysiek en mentaal gezond werken bij YoungCapital

Dat medewerkers lekker in hun vel zitten, zowel fysiek als mentaal: dat vindt YoungCapital als uitzendorganisatie belangrijk. Er worden veel initiatieven bedacht die daaraan bijdragen. Denk aan virtuele runs en smoothie challenges. Ook gezond eten en drinken wordt gestimuleerd. Er worden wekelijks dan ook volop gezonde producten besteld bij Albert Heijn: van kipfilet tot hummus en avocado.

Van vrijmibo tot de lunch

“Wekelijks bestellen 25 van onze vestigingen de boodschappen bij Albert Heijn", vertelt Marilou Stevens, front officemedewerker bij YoungCapital. Stevens, jong en ontzettend vriendelijk, werkt op het hoofdkantoor in Hoofddorp en is het aanspreekpunt voor haar collega's als er vragen zijn over het boodschappen bestellen. Ze weet daardoor bijvoorbeeld dat het soort producten dat besteld wordt, door de tijd heen veranderd is.

“Voorheen werden er veel producten voor de vrijmibo besteld. Denk aan bier, wijn en chips. Tegenwoordig zijn lunchproducten meer in trek. En als er borrelproducten worden besteld, zijn die meer verantwoord”, legt Stevens uit. Zelf doet ze wekelijks de online boodschappen voor het hoofdkantoor en af en toe wat extra's. Zo verraste ze in de drukke decembermaand, in samenwerking met de accountmanagers van Albert Heijn, diverse uitzendkrachten in de pakketdienst met lekkere tussendoortjes.

Niet steeds naar de supermarkt op en neer

De gemiddelde leeftijd van de medewerkers van YoungCapital is 27 jaar. De bedrijfscultuur stimuleert het denken in kansen en lef hebben. Snelheid kunnen maken is daarnaast van groot belang. Het is dan ook geen verrassing dat YoungCapital er enkele jaren geleden voor koos de zakelijke boodschappen online te gaan doen. “Het bespaart ons veel tijd", licht Stevens toe. “Onze collega's hoeven niet steeds op en neer naar de supermarkt en het schrijven van boodschappenlijstjes is verleden tijd.”

De toekomst bezorgt

Hoewel er in de toekomst wellicht meer thuisgewerkt zal worden, denkt Stevens dat de YoungCapital vestigingen de boodschappen online zullen blijven doen. Dus blijft Albert Heijn met liefde talloze plakjes kipfilet, bakjes hummus en rijpe avocado's bezorgen!