Rodekooltagliatelle met paddenstoelen en Pecorino

Leuk & snel

- 00:33 min.

Zelf tagliatelle maken van rodekool betekent minder koolhydraten en meer smaak. Combineer de rodekool met zelfgemaakte pesto van kaas en peterselie en je hebt een koolhydraatarm recept met een Italiaanse twist. Wat een feest!

INGREDIËNTEN
1 rodekool (ca. 1,2 kg)
6 el milde olijfolie
75 g Pecorino Romano
1 citroen
15 g verse platte peterselie
50 g gepelde pistachenoten
1 teen knoflook
400 g kastanjechampignons
200 g cantharellen (of andere paddenstoelen)

Rodekool roosteren in oven
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de rodekool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in plakken van 1 cm. Verdeel de rodekool over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de kool ca. 25 min. Schep halverwege om. 

Zelf pesto maken
Rasp ondertussen de Pecorino grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof. Doe de helft van de kaas, 2 el citroensap (bij 4 personen) en het citroenrasp, de pistachenootjes, peterselie, knoflook en doe ¾ van de rest van de olijfolie in het bakje van de keukenmachine. Maal tot een kruimelige pesto. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is. 

Tagliatelle maken van rode kool
Boen de champignons schoon en snijd elk in 6 parten. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons 5-6 min. op hoog tot middelhoog vuur goudbruin. Halveer ondertussen de grote cantharellen in de lengte en bak nog 5-6 min. mee. Bestrooi met peper en zout. Neem de rodekool uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel daar de paddenstoelen en pesto over en bestrooi met de rest van de kaas.

Kookstaptip:
Wil je de paddenstoelen krokant gebakken hebben? Laat de kastanjechampignons na de eerste 5 min. bakken goed uitlekken, voeg een beetje olie toe in de pan en bak vervolgens met de cantharellen nog 5-6 min.