Varkensrollade

Zet in een handomdraai een feestelijke rollade op tafel. Bereid 'm met pruimen en spek, ricotta of ansjovis. Even in de oven en serveren maar!

Varkensfiletrollade met pruimensaus
Varkensfiletrollade met pruimensaus

Varkensfiletrollade met pruimensaus

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 el venkelzaad
  • 1/2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
  • 1 varkensfiletrollade
  • 75 g gewelde pruimen
  • 1 perssinaasappel
  • 2 stuks steranijs
  • 1 runderbouillontablet
  • 150 ml water
  • 25 g ongezouten roomboter
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vijzel
  • staafmixer met hoge beker
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad en de lemon pepper in de vijzel en stamp grof. Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt). Braad het vlees in het midden van de oven 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  2. Snijd ondertussen de pruimen in reepjes en pers de sinaasappel uit. Doe de pruimenreepjes met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, water en de boter in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.