bewaar
Pittige Thaise viskoekjes
Pittige Thaise viskoekjes
bewaar

Pittige Thaise viskoekjes

30 min. bereiden
2 uur wachten
90waarderingen

Ingrediënten

12 personen

400 g

zalmfilet

2

bosuitjes

1

rode peper

1 zakje

verse koriander

1 eetlepel

rode Thaise currypasta

zout en peper

1

limoen

2 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

Aan de slag

1

Zalm in stukken snijden. Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden. Rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in lengte in repen snijden. Repen peper en bosui tot kleine blokjes snijden. Koriander boven mengkom van keukenmachine fijn knippen. Zalm, bosui, rode peper en curry erbij doen en tot vrij grof mengsel pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Royale eetlepel vismengsel uit mengkom scheppen en er tussen beide handen balletje van vormen. Balletje vervolgens platdrukken. Op zelfde manier nog 11 koekjes maken en op schaal leggen. Koekjes afdekken met plasticfolie en minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.

2

Limoen in 12 parten snijden. In koekenpan olie verhitten en viskoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Koekjes laten uitlekken op keukenpapier. Warm serveren met partjes limoen.