Zalm­loem­pia's

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(30) waardeer
chinees hoofdgerecht 4 personen
2 30

Advertentie

Ingrediënten

Lekker erbij

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Doe in een kommetje en voeg de oester- en sojasaus toe.
  3. Schil en rasp de gember, voeg toe aan het sesamzaad en meng.
  4. Snijd de wortelen in dunne plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de wortel, bosui, ui en taugé 3 min. Voeg na 1 min. de saus toe.
  5. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Verhit 2 el olie en bak de zalm 2 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afkoelen tot lauw op keukenpapier.
  6. Leg 4 vellen filodeeg op het werkblad, bestrijk met de rest van de olie en bedek met een tweede laag vellen. Leg de zalm diagonaal op het filodeeg en verdeel de groenten erover.
  7. Bestrooi met koriander. Klap het filodeeg aan 2 kanten over de zalm en groenten en rol verder op. Bestrijk de loempia's met het ei en bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin.

Tip:

Winnaar vis receptenwedstrijd 2012: mevrouw Ingrid van den Bosch uit Yerseke.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Zalmloempia's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­loem­pia's

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el oestersaus
  • 1 el Japanse sojasaus

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Doe in een kommetje en voeg de oester- en sojasaus toe.

3
3
  • 1 cm verse gember

Schil en rasp de gember, voeg toe aan het sesamzaad en meng.

4
4
  • 3 winterpenen
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 zakje bosui
  • 1 rode ui
  • 125 g taugé

Snijd de wortelen in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de wortel, bosui, ui en taugé 3 min. Voeg na 1 min. de saus toe.

5
5
  • 400 g verse zalmfilets
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Verhit de olie en bak de zalm 2 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afkoelen tot lauw op keukenpapier.

6
6
  • 4 vellen diepvries filodeeg

Leg 4 vellen filodeeg op het werkblad, bestrijk met de olie en bedek met een tweede laag vellen. Leg de zalm diagonaal op het filodeeg en verdeel de groenten erover.

7
7
  • 8 g verse koriander
  • 1 middelgroot ei

Bestrooi met koriander. Klap het filodeeg aan 2 kanten over de zalm en groenten en rol verder op. Bestrijk de loempia's met het ei en bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.