bewaar
Appeljachtschotel
Appeljachtschotel
bewaar

Appeljachtschotel

Deze jachtschotel met appel is het bewijs dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn.

35 min. bereiden
25 min. oventijd
641waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

iets kruimige aardappelen

1

prei

2

middelgrote uien

250 g

champignons

50 g

ongezouten roomboter

500 g

rundergehakt

70 g

tomatenpuree

2 el

worcestershiresauce

2 tl

gedroogde tijm

4

Elstar appels

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

  • pureestamper

Deze jachtschotel met appel is het bewijs dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen. Snipper de uien en snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de prei, ui en champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin.

3

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de helft van de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.

4

Boen de rest van de appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in dunne plakjes. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak de appeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

tip

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.