Allersnelste caesarsalade met mosselen

voorgerecht
4 personen
3
14
Advertentie
Ingrediënten
- ½ blikje ansjovisfilets (a 46 g)
- 1 el dijonmosterd
- 4 el mayonaise (halfvol)
- 2 kropjes little gem (sla)
- 200 g gaar mosselvlees
- 2 el croutons (met zwarte peper & zout)
- 75 g Parmezaanse kaas (stukje)
- 10 g verse bieslook
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Wrijf in een ruime lage schaal de ansjovisfilets met een vork fijn. Klop de mosterd en de mayonaise erdoor. Voeg zoveel water toe dat een dik vloeibare dressing ontstaat.
- Haal de blaadjes van de kropjes sla los. Schep ze samen met de gekookte mosselen luchtig door de dressing.
- Strooi de croutons over de salade. Schaaf met een kaasschaaf boven de salade krullen van de kaas. Knip tenslotte het bieslook boven de salade in grove stukken. Lekker met warm stokbrood.
Tip:
Variatietip: vervang mosselen door rose garnalen, gerookte makreel of sardines

Croutons maken
instructievideo
- 01:14 min.
Advertentie