bewaar
Witlof-appelschotel met rauwe ham
Witlof-appelschotel met rauwe ham
bewaar

Witlof-appelschotel met rauwe ham

De basis: aardappel-appelpuree. Erop: witlof met ham. En erover: geitenkaas. Een lekker stevige ovenmaaltijd voor koude dagen.

30 min. bereiden
35 min. oventijd
214waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

3

elstar-appels

500 g

witlof

1 pak

Coburger ham

390 ml

Aardappel Anders bacon ui

50 g

geraspte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

  • pureestamper

De basis: aardappel-appelpuree. Erop: witlof met ham. En erover: geitenkaas. Een lekker stevige ovenmaaltijd voor koude dagen.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met zout op laag vuur in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de appels in vier parten en verwijder de klokhuizen. Voeg na 15 min. aan de aardappelen toe.

2

Snijd de onderkanten van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook het witlof 5 min. Laat uitlekken.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Stamp de aardappelen en de appels met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Schep in de ovenschaal. Wikkel elk half struikje witlof in een plakje ham en leg op de puree. Schud de pot Aardappel Anders krachtig en schenk de inhoud gelijkmatig uit over het witlof. Bestrooi met de geitenkaas.

4

Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Serveer direct.

kookstaptipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

variatietipGemalen geitenkaas is ook heerlijk op een pizza, over pasta en op een tosti met tomaat.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.