Witlof-appelschotel met rauwe ham
De basis: aardappel-appelpuree. Erop: witlof met ham. En erover: geitenkaas. Een lekker stevige ovenmaaltijd voor koude dagen.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 3 elstar-appels
- 500 g witlof
- 1 pak Coburger ham
- 390 ml Aardappel Anders bacon ui (pot)
- 50 g geraspte geitenkaas
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2 liter)
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met zout op laag vuur in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de appels in vier parten en verwijder de klokhuizen. Voeg na 15 min. aan de aardappelen toe.
- Snijd de onderkanten van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook het witlof 5 min. Laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Stamp de aardappelen en de appels met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Schep in de ovenschaal. Wikkel elk half struikje witlof in een plakje ham en leg op de puree. Schud de pot Aardappel Anders krachtig en schenk de inhoud gelijkmatig uit over het witlof. Bestrooi met de geitenkaas.
- Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Serveer direct.
variatietip:
Gemalen geitenkaas is ook heerlijk op een pizza, over pasta en op een tosti met tomaat.
kookstaptip:
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Pureren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.340 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Witlof-appelschotel met rauwe ham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlof-appelschotel met rauwe ham
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met zout op laag vuur in 20 min. gaar.
- 3 elstar-appels
Snijd ondertussen de appels in vier parten en verwijder de klokhuizen. Voeg na 15 min. aan de aardappelen toe.
- 500 g witlof
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook het witlof 5 min. Laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 pak Coburger ham
Wikkel elk half struikje witlof in een plakje ham en leg op de puree.
- 390 ml Aardappel Anders bacon ui
- 50 g geraspte geitenkaas
Schud de pot Aardappel Anders krachtig en schenk de inhoud gelijkmatig uit over het witlof. Bestrooi met de geitenkaas.
Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Serveer direct.
variatietip:
Gemalen geitenkaas is ook heerlijk op een pizza, over pasta en op een tosti met tomaat.
kookstaptip:
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.