bewaar
Rösti basisrecept
Rösti basisrecept
bewaar

Rösti basisrecept

15 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgroot ei

500 g

iets kruimige aardappel

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Klop in een kom het ei met peper en zout los. Schil de aardappelen en rasp in de keukenmachine of op een blokrasp. Meng ze direct door het losgeklopte ei.

2

Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan. Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 min.

3

Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden. Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen. Bak de andere kant nog ca. 3 min. Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.

tip

combinatietipLekker bij vlees in roomsaus of met gebakken eieren en een gemengde salade.

variatietipRösti is verrassend eenvoudig te maken. Met gerookte zalm en zure room is het een supersnel en feestelijk hoofd- of voorgerecht. Het is typisch Zwitsers, oorspronkelijk uit Bern.