Boeuf bour­guig­non

Boeuf bourguignon: de klassieker die je eens geproefd wil hebben.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 5 u. 30 min. wachten
(2.197) waardeer
frans hoofdgerecht Boeuf bourguignon: de klassieker die je eens geproefd wil hebben. 4 personen
3 2.197

Advertentie

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenpapier
  • schuimspaan
  • keukentouw

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ribrunderlappen in stukken van 2 cm. Snijd de uien in ringen en de knoflook en winterpeen in plakjes. Meng het rundvlees in een kom met de ui, knoflook en peen en schenk de wijn erover. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal 30 min. voor gebruik uit de koelkast. Schep alleen het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  2. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak het spek 10 min. op laag vuur. Schep het spek uit de pan.
  3. Bak het vlees in het achtergebleven bakvet in de braadplan op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Schep uit de pan. Schep de groenten met behulp van een schuimspaan uit de marinade in de braadpan en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg het rundvlees, het spek en de marinade toe en breng aan de kook.
  4. Bind de tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie bij elkaar met een stukje keukentouw. Voeg dit bouquet garni toe aan het vlees. Laat 2.5 uur met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.
  5. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg samen met de champignons toe. Laat de boeuf bourguignon met de deksel schuin op de pan nog 30 min. sudderen.
  6. Proef of het vlees zacht genoeg is en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de kruiden. Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi erover.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door Franse Merlot druivensap.

bewaartip:

Boeuf bourguignon kun je 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur langzaam op. Roer regelmatig.

video

Boeuf bour­guig­non

recipevideo - 03:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 19 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Boeuf bourguignon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boeuf bour­guig­non

1
1
  • 750 g ribrunderlappen

Snijd de ribrunderlappen in stukken van 2 cm.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 250 g winterpeen
  • 750 ml volle rode wijn

Snijd de uien in ringen en de knoflook en winterpeen in plakjes. Meng het rundvlees in een kom met de ui, knoflook en peen en schenk de wijn erover.

3
3

Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal 30 min. voor gebruik uit de koelkast.

4
4

Schep alleen het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

5
5
  • 180 g gerookt ontbijtspek

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak het spek 10 min. op laag vuur. Schep het spek uit de pan.

6
6

Bak het vlees in het achtergebleven bakvet in de braadplan op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin.

7
7

Schep uit de pan. Schep de groenten met behulp van een schuimspaan uit de marinade in de braadpan en bak 5 min. op laag vuur.

8
8
  • 70 g tomatenpuree

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg het rundvlees, het spek en de marinade toe en breng aan de kook.

9
9
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 15 g verse platte peterselie

Bind de tijm, laurierblaadjes en de peterselie bij elkaar met een stukje keukentouw.

10
10

Voeg dit bouquet garni toe aan het vlees. Laat 2.5 uur met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.

11
11
  • 250 g champignons

Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.

12
12
  • 320 g zilveruitjes

Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg samen met de champignons toe. Laat de boeuf bourguignon met de deksel schuin op de pan nog 30 min. sudderen.

13
13

Proef of het vlees zacht genoeg is en breng op smaak met peper en zout.

14
14
  • 15 g verse platte peterselie

Verwijder de kruiden. Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi erover.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door Franse Merlot druivensap.

bewaartip:

Boeuf bourguignon kun je 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur langzaam op. Roer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.