bewaar
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
bewaar

Oosters vispakketje met gewokte andijvie

Dit pittige-vis-cadeautje stooft zachtjes gaar in de oven. Lekker met geurige pandanrijst.

25 min. bereiden
15 min. wachten
pittig
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

500 g

diepvries pangasiusfilet

2

uien

50 ml

woksaus gember

1 tl

sambal oelek

2 el

oosterse wokolie

1000 g

fijngesneden andijvie

Dit pittige-vis-cadeautje stooft zachtjes gaar in de oven. Lekker met geurige pandanrijst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur 4 vierkante stukken aluminiumfolie af. Snijd de pangasiusfilets in stukjes. Snipper de helft van de ui zeer fijn en meng in een schaal met de woksaus en sambal. Schep de vis erdoor.

2

Verdeel de vis over de folievellen en draai die naar boven toe dicht. Leg op een bakplaat en bak 15 min.

3

Snijd de rest van de ui in partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Schep de helft van de andijvie erbij en roerbak 3 min. totdat de andijvie geslonken is.

4

Voeg de rest van de andijvie toe en roerbak weer 3 min. Stoof op laag vuur nog 3 min. door. Serveer de andijvie met de vispakketjes en de pandanrijst.