Mexicaanse tortillaschotel
Met tortilla en groenten maak je laagjes in een ovenschaal. Hiervan blijf je opscheppen!
Ingrediënten
4 personen
350 g
kipfilet
2 el
traditionele olijfolie
500 g
diepvries Mexicaanse wokgroentes
390 g
pikante pastasaus in pak
250 g
diepvries ananas stukjes
8
tortillawraps
25 g
geraspte jonge Goudse kaas
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de gesneden kippenblokjes in de olie goudbruin. Schep de kip uit de pan.
Roerbak in dezelfde pan de Mexicaanse wokgroente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg pastasaus, ananas en kip toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
Schep 1/5 van het kip-groentemengsel in de ovenschaal en leg hierop een tortillawrap. Bestrooi met gemalen kaas. Bedek met een tweede tortilla, hierop weer een deel van de kip met groente, en weer een tortilla met kaas. Herhaal dit tot alle tortilla's op zijn. Eindig met een laagje saus en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal 20 min. in het midden van de oven. Snijd de tortillaschotel in punten en serveer deze op platte borden.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Mexicaanse tortillaschotel
Met tortilla en groenten maak je laagjes in een ovenschaal. Hiervan blijf je opscheppen!

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de gesneden kippenblokjes in de olie goudbruin. Schep de kip uit de pan.
Roerbak in dezelfde pan de Mexicaanse wokgroente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg pastasaus, ananas en kip toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
Schep 1/5 van het kip-groentemengsel in de ovenschaal en leg hierop een tortillawrap. Bestrooi met gemalen kaas. Bedek met een tweede tortilla, hierop weer een deel van de kip met groente, en weer een tortilla met kaas. Herhaal dit tot alle tortilla's op zijn. Eindig met een laagje saus en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal 20 min. in het midden van de oven. Snijd de tortillaschotel in punten en serveer deze op platte borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)350 g kipfilet
2 el traditionele olijfolie
500 g diepvries Mexicaanse wokgroentes
390 g pikante pastasaus in pak
250 g diepvries ananas stukjes
8 tortillawraps
25 g geraspte jonge Goudse kaas
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)