bewaar
Thaise groentecurry met omeletreepjes
Thaise groentecurry met omeletreepjes
bewaar

Thaise groentecurry met omeletreepjes

15 min. bereiden
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkookrijst

3 eetlepels

zonnebloemolie

1

aubergine

1

courgette

2 eetlepels

Thaise groene curry

1 pakje

kokosmelk

4

eieren

75 g

cashewnoten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de aubergine en de courgette 3 minuten. Voeg de Thaise groene curry toe en bak even mee. Roer de kokosmelk erdoor en laat op laag vuur in 8 minuten gaar worden. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erin, voeg zout naar smaak toe. Bak de omelet in 5 minuten gaar, keer halverwege. Laat de omelet afkoelen. Rol voorzichtig op en snijd in dunne reepjes. Schep de rijst in kommen. Schep de curryerop en verdeel de omeletreepjes en de cashewnoten erover.

tip

algemeenGroene currypasta is een pittige smaakmaker uit de Thaise keuken. U kunt de aangebroken verpakking 1 week in de koelkast bewaren. Roer 1 el groene curry door 200 ml kokosmelk en voeg dit toe aan kippensoep voor een Aziatisch tintje.