Thaise groentecurry met omeletreepjes

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 aubergine (in blokjes)
- 1 courgette (in blokjes)
- 2 eetlepels Thaise groene curry (zakje 70 g)
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
- 4 eieren (losgeklopt)
- 75 g cashewnoten (ongezouten)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de aubergine en de courgette 3 minuten. Voeg de Thaise groene curry toe en bak even mee. Roer de kokosmelk erdoor en laat op laag vuur in 8 minuten gaar worden. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erin, voeg zout naar smaak toe. Bak de omelet in 5 minuten gaar, keer halverwege. Laat de omelet afkoelen. Rol voorzichtig op en snijd in dunne reepjes. Schep de rijst in kommen. Schep de curryerop en verdeel de omeletreepjes en de cashewnoten erover.
Tip:
Groene currypasta is een pittige smaakmaker uit de Thaise keuken. U kunt de aangebroken verpakking 1 week in de koelkast bewaren. Roer 1 el groene curry door 200 ml kokosmelk en voeg dit toe aan kippensoep voor een Aziatisch tintje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 73 g
- vet 31 g