Ingrediënten
4 personen
300 g
snelkookrijst
3 eetlepels
zonnebloemolie
1
aubergine
1
courgette
2 eetlepels
Thaise groene curry
1 pakje
kokosmelk
4
eieren
75 g
cashewnoten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de aubergine en de courgette 3 minuten. Voeg de Thaise groene curry toe en bak even mee. Roer de kokosmelk erdoor en laat op laag vuur in 8 minuten gaar worden. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erin, voeg zout naar smaak toe. Bak de omelet in 5 minuten gaar, keer halverwege. Laat de omelet afkoelen. Rol voorzichtig op en snijd in dunne reepjes. Schep de rijst in kommen. Schep de curryerop en verdeel de omeletreepjes en de cashewnoten erover.
Thaise groentecurry met omeletreepjes

hoofdgerecht
null personen
640 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de aubergine en de courgette 3 minuten. Voeg de Thaise groene curry toe en bak even mee. Roer de kokosmelk erdoor en laat op laag vuur in 8 minuten gaar worden. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erin, voeg zout naar smaak toe. Bak de omelet in 5 minuten gaar, keer halverwege. Laat de omelet afkoelen. Rol voorzichtig op en snijd in dunne reepjes. Schep de rijst in kommen. Schep de curryerop en verdeel de omeletreepjes en de cashewnoten erover.
algemeen:Groene currypasta is een pittige smaakmaker uit de Thaise keuken. U kunt de aangebroken verpakking 1 week in de koelkast bewaren. Roer 1 el groene curry door 200 ml kokosmelk en voeg dit toe aan kippensoep voor een Aziatisch tintje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g snelkookrijst
3 eetlepels zonnebloemolie
1 aubergine
1 courgette
2 eetlepels Thaise groene curry
1 pakje kokosmelk
4 eieren
75 g cashewnoten