bewaar
Thaise kip met broccolicurry
Thaise kip met broccolicurry
bewaar

Thaise kip met broccolicurry

Groente, kip, rijst en Aziatische smaken... Deze topper mag je vaker maken!

25 min. bereiden
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

1 liter

water

2

kippenbouillontabletten

300 g

pandanrijst

2

uien

3 el

traditionele olijfolie

50 g

boemboe groene curry

360 g

Thaise kipfiletblokjes

2½ el

ketjap

Groente, kip, rijst en Aziatische smaken... Deze topper mag je vaker maken!

Aan de slag

1

Snijd de broccoli in de lengte in lange roosjes. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en kook hierin de broccoli 1 min., neem de roosjes met een schuimspaan uit de pan

2

Kook in de bouillon de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet, zodra de rijst gaar is, het kookwater in een maatkan. Houd de rijst warm in de pan.

3

Snijd de ui in smalle partjes. Roerbak de ui in de olie goudbruin. Voeg de boemboe toe, roer er 200 ml kookwater bij en roer de boemboe glad. Schep de broccoli erbij en stoof de groente gaar in ca. 10 minuten.

4

Bak de Thaise Kipfiletblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ca. 100 ml kookwater en de ketjap toe en breng de saus aan de kook. Serveer de broccolicurry en de rijst erbij.