
Ingrediënten
4 personen
1 pak
gele rijst
4 eetlepels
olie
1 zak
zoete puntpaprika's
1 zak
gebroken sperziebonen
1 pakje
boemboe voor sajoerboontjes
300 g
rundergehakt
4 eetlepels
ui
2 tenen
knoflook
Aan de slag
Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in hapjespan verhitten. Paprika en boontjes enkele min. roerbakken. Sajoer Boontjes Boemboe en 200 ml heet water toevoegen. Met deksel op pan geheel 15-20 min. laten pruttelen. Intussen gehakt mengen met 3 el gefruite uitjes, 2 tenen geperste knoflook en op smaak brengen met peper en zout. Van gehakt ca. 12-16 kleine balletjes draaien. 2 el olie verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Gehaktballetjes serveren bij gele rijst en bonen met paprika sajoer. Garneren met apart gehouden gefruite uitjes.
Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in hapjespan verhitten. Paprika en boontjes enkele min. roerbakken. Sajoer Boontjes Boemboe en 200 ml heet water toevoegen. Met deksel op pan geheel 15-20 min. laten pruttelen. Intussen gehakt mengen met 3 el gefruite uitjes, 2 tenen geperste knoflook en op smaak brengen met peper en zout. Van gehakt ca. 12-16 kleine balletjes draaien. 2 el olie verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Gehaktballetjes serveren bij gele rijst en bonen met paprika sajoer. Garneren met apart gehouden gefruite uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 pak gele rijst
4 eetlepels olie
1 zak zoete puntpaprika's
1 zak gebroken sperziebonen
1 pakje boemboe voor sajoerboontjes
300 g rundergehakt
4 eetlepels ui
2 tenen knoflook