bewaar
Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes
Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes
bewaar

Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes

30 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gele rijst

4 eetlepels

olie

1 zak

zoete puntpaprika's

1 zak

gebroken sperziebonen

1 pakje

boemboe voor sajoerboontjes

300 g

rundergehakt

4 eetlepels

ui

2 tenen

knoflook

Aan de slag

Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in hapjespan verhitten. Paprika en boontjes enkele min. roerbakken. Sajoer Boontjes Boemboe en 200 ml heet water toevoegen. Met deksel op pan geheel 15-20 min. laten pruttelen. Intussen gehakt mengen met 3 el gefruite uitjes, 2 tenen geperste knoflook en op smaak brengen met peper en zout. Van gehakt ca. 12-16 kleine balletjes draaien. 2 el olie verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Gehaktballetjes serveren bij gele rijst en bonen met paprika sajoer. Garneren met apart gehouden gefruite uitjes.