bewaar
Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes
Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes
bewaar

Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes

30 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gele rijst

4 eetlepels

olie

1 zak

zoete puntpaprika's

1 zak

gebroken sperziebonen

1 pakje

boemboe voor sajoerboontjes

300 g

rundergehakt

4 eetlepels

ui

2 tenen

knoflook

Aan de slag

Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in hapjespan verhitten. Paprika en boontjes enkele min. roerbakken. Sajoer Boontjes Boemboe en 200 ml heet water toevoegen. Met deksel op pan geheel 15-20 min. laten pruttelen. Intussen gehakt mengen met 3 el gefruite uitjes, 2 tenen geperste knoflook en op smaak brengen met peper en zout. Van gehakt ca. 12-16 kleine balletjes draaien. 2 el olie verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Gehaktballetjes serveren bij gele rijst en bonen met paprika sajoer. Garneren met apart gehouden gefruite uitjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig