Ingrediënten
4 personen
1 pak
gele rijst
4 eetlepels
olie
1 zak
zoete puntpaprika's
1 zak
gebroken sperziebonen
1 pakje
boemboe voor sajoerboontjes
300 g
rundergehakt
4 eetlepels
ui
2 tenen
knoflook
Aan de slag
Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in hapjespan verhitten. Paprika en boontjes enkele min. roerbakken. Sajoer Boontjes Boemboe en 200 ml heet water toevoegen. Met deksel op pan geheel 15-20 min. laten pruttelen. Intussen gehakt mengen met 3 el gefruite uitjes, 2 tenen geperste knoflook en op smaak brengen met peper en zout. Van gehakt ca. 12-16 kleine balletjes draaien. 2 el olie verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Gehaktballetjes serveren bij gele rijst en bonen met paprika sajoer. Garneren met apart gehouden gefruite uitjes.
Oosterse gehaktballetjes met sajoerboontjes

hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in hapjespan verhitten. Paprika en boontjes enkele min. roerbakken. Sajoer Boontjes Boemboe en 200 ml heet water toevoegen. Met deksel op pan geheel 15-20 min. laten pruttelen. Intussen gehakt mengen met 3 el gefruite uitjes, 2 tenen geperste knoflook en op smaak brengen met peper en zout. Van gehakt ca. 12-16 kleine balletjes draaien. 2 el olie verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Gehaktballetjes serveren bij gele rijst en bonen met paprika sajoer. Garneren met apart gehouden gefruite uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 pak gele rijst
4 eetlepels olie
1 zak zoete puntpaprika's
1 zak gebroken sperziebonen
1 pakje boemboe voor sajoerboontjes
300 g rundergehakt
4 eetlepels ui
2 tenen knoflook