bewaar
Thaise nasi met minigehaktballetjes
Thaise nasi met minigehaktballetjes
bewaar

Thaise nasi met minigehaktballetjes

20 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

300 g

rundergehakt

½ el

sambal manis

3 el

zonnebloemolie

1

limoen

1 bakje

basilicum

600 g

Thaise roerbakmix

1 pakje

mix voor nasi

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Meng het gehakt met de sambal en voeg peper en zout toe. Draai 20 kleine balletjes van het gehakt. Verhit de 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. rondom gaar en bruin.

2

Halveer de limoen en snijd 1 helft in partjes. Haal de blaadjes basilicum los en snijd de steeltjes in stukjes.

3

Verhit 1 el olie in een wok. Roerbak de groenten met de basilicumsteeltjes 3 min. Roer er 150 ml water en de inhoud van het pakje maaltijdmix door en verwarm 1 min. Schep de rijst erbij en roerbak 2 min. Knijp de halve limoen boven de rijst uit en roer de helft van de basilicumblaadjes erdoor. Schep de nasi in 4 diepe borden. Serveer de gehaktballetjes ernaast en leg het basilicum en de partjes limoen erop.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.