Ingrediënten
6 personen
25 g
pijnboompitten
125 g
mozzarella
1 el
traditionele olijfolie
½
citroen
600 g
aspergebroccoli
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over. Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de houtachtige uiteinden van de aspergebroccoli en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar. Doe de aspergebroccoli in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.
Aspergebroccoli met citroenmozzarella

bijgerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over. Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de houtachtige uiteinden van de aspergebroccoli en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar. Doe de aspergebroccoli in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.
algemeen:Je kunt voor dit recept in plaats van aspergebroccoli ook prima broccoli gebruiken.
algemeen:Deze groente is een kruising van aspergebroccoli en Chinese groene kool, met een mildzoete, peperige smaak. Je eet 'm in z'n geheel, gestoomd, gekookt, roergebakken of rauw.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)25 g pijnboompitten
125 g mozzarella
1 el traditionele olijfolie
½ citroen
600 g aspergebroccoli