bewaar
Aspergebroccoli met citroenmozzarella
Aspergebroccoli met citroenmozzarella
bewaar

Aspergebroccoli met citroenmozzarella

20 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

25 g

pijnboompitten

125 g

mozzarella

1 el

traditionele olijfolie

½

citroen

600 g

aspergebroccoli

Aan de slag

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over. Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de houtachtige uiteinden van de aspergebroccoli en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar. Doe de aspergebroccoli in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.

tip

algemeenJe kunt voor dit recept in plaats van aspergebroccoli ook prima broccoli gebruiken.

algemeenDeze groente is een kruising van aspergebroccoli en Chinese groene kool, met een mildzoete, peperige smaak. Je eet 'm in z'n geheel, gestoomd, gekookt, roergebakken of rauw.