As­per­ge­broc­co­li met ci­troen­moz­za­rel­la

(36) waardeer
bijgerecht 6 personen
3 36

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over. Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de houtachtige uiteinden van de aspergebroccoli en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar. Doe de aspergebroccoli in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.

Tip:

Je kunt voor dit recept in plaats van aspergebroccoli ook prima broccoli gebruiken.

Tip:

Deze groente is een kruising van aspergebroccoli en Chinese groene kool, met een mildzoete, peperige smaak. Je eet 'm in z'n geheel, gestoomd, gekookt, roergebakken of rauw.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aspergebroccoli met citroenmozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­broc­co­li met ci­troen­moz­za­rel­la

1
1
  • 25 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

2
2
  • 125 g mozzarella
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ citroen

Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over. Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

3
3
  • 600 g aspergebroccoli

Snijd de houtachtige uiteinden van de aspergebroccoli en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar. Doe de aspergebroccoli in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.