bewaar
Spinazieovenschotel met gehakt
Spinazieovenschotel met gehakt
bewaar

Spinazieovenschotel met gehakt

Terwijl de oven zijn werk doet trek jij een goede fles wijn open. Een mooie Merlot, bijvoorbeeld.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
336waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries bladspinazie

2

uien

1

rode paprika

4 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

150 g

Danablu blauwaderkaas 50+

900 g

aardappelpuree (koelvers)

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Terwijl de oven zijn werk doet trek jij een goede fles wijn open. Een mooie Merlot, bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Oven op 200 °C voorverwarmen. Spinazie volgens gebruiksaanwijzing in magnetron ontdooien en afgieten.

2

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. In koekenpan de helft van de olie verhitten en ui en paprika 2 min. bakken. Gehakt aan ui toevoegen en 2 min meebakken. Blauwaderkaas erboven verkruimelen en laten smelten. Spinazie met zout en peper op smaak brengen.

3

In ovenschaal achtereenvolgens laag spinazie, laag gehakt, laag aardappel-puree scheppen. Bovenste laag met rest van olijfolie besprenkelen. Schaal in midden van oven in ca. 20 min. door en door heet laten worden.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.