Mos­se­len met bo­ter, prei en sel­de­rij

(29) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 29

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was de mosselen onder stromend kraanwater; gooi kapotte en openstaande exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verhit 2 eetlepels boter in een mosselpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en fruit die 3-4 minuten mee. Schep alles af en toe om. Zet het vuur hoog, doe de mosselen erbij en laat de mosselen met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar worden. Schud de mosselen af en toe om of neem de deksel eraf en schep ze om; ze hebben dan wel 1-2 minuten extra nodig om gaar te worden. Zodra alle mosselschelpen open zijn, verdeel je de rest van de boter erover en laat je de boter smelten. Bestrooi de mosselen met selderij. Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg. Lekker met dik gesneden frites (zie voor recept www.ah.nl).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.