Slavinkpakketje met andijviesalade

Advertentie
Ingrediënten
- 4 slavinken
- 8 plakjes bladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
- 500 g andijvie (gesneden)
- 4 tomaten (in partjes)
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- ½ citroen (uitgeperst)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de slavinken in de lengte. Beleg ieder plakje bladerdeeg met wat andijvie en leg hierop een stuk slavink. Vouw het bladerdeeg rond de slavinken omhoog en druk de naden dicht. Leg de pakketjes in bladerdeeg op een ingevette bakplaat en bak ze in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Het pakketje springt waarschijnlijk open, maar dat staat juist leuk. Meng de rest van de andijvie in een slaschaal met de tomaatpartjes. Sprenkel er olijfolie en citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe.
Tip:
U kunt de slavinken ook vervangen door Catalaanse braadworstjes. Deze hoeft u niet te halveren.
Tip:
prijs per persoon 1.70 (in maart 2006)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 845 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 38 g
- vet 68 g