bewaar
Oosterse wokschotel met pittige kabeljauw
Oosterse wokschotel met pittige kabeljauw
bewaar

Oosterse wokschotel met pittige kabeljauw

Ogen dicht en je bent in Azië. Doe wel zuinig met de wasabi, die is scherp!

20 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tl

wasabipasta

5 el

oosterse wokolie

2 el

gembersiroop

3 el

ketjap manis

400 g

diepvries kabeljauwfilet

250 g

Chinese mie

750 g

oosterse wokmix

4 takjes

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Ogen dicht en je bent in Azië. Doe wel zuinig met de wasabi, die is scherp!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de wasabipasta met 2 el olie, 1 el gembersiroop en 1 el ketjap. Leg de kabeljauw in de ovenschaal en besprenkel met het oliemengsel. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bak de kabeljauw in het midden van de oven in 12 min. gaar. Giet de mie af, spoel af en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in de wok, roerbak de wokgroenten 4 min.

3

Schep de mie door de wokgroenten en verhit 1 min. mee. Breng de wokschotel op smaak met de rest van de ketjap en gembersiroop.

4

Knip de koriander fijn en strooi over de kabeljauw. Serveer de wokschotel met kabeljauw.