bewaar
Oosterse rijstschotel met makreel
Oosterse rijstschotel met makreel
bewaar

Oosterse rijstschotel met makreel

15 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

eieren

1

citroen

½ zakje

verse peterselie

1

gerookte makreelfilet met peper

2 eetlepels

olie

1 zak

Thaise roerbakmix

1½ eetlepel

milde kerriepoeder

1 zak

voorgekookte langkorrel express rijst

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Eieren in 6-8 min. hard koken, pellen en in partjes snijden. Intussen citroen in lengte halveren. Helft in 4 partjes snijden, van andere helft schil dun raspen. Peterselie fijnhakken. Makreel in stukjes verdelen. In wok olie verhitten en roerbakgroenten met kerriepoeder, citroenrasp, peterselie en peper naar smaak 3-4 min. roerbakken. Makreel en rijst erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Rijstschotel op twee borden scheppen en garneren met ei en citroen.