bewaar
Pasta met broccoli en kip
Pasta met broccoli en kip
bewaar

Pasta met broccoli en kip

Deze pasta met roomkaas is het perfecte recept voor de doordeweekse avond.

25 min. bereiden
319waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

800 g

broccoli

400 g

kipfilet

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

2 el

traditionele olijfolie

125 g

roomkaas kruiden

50 g

groene olijven met piment

Deze pasta met roomkaas is het perfecte recept voor de doordeweekse avond.

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.

2

Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de roomkaas en 100 ml kookvocht (per 4 personen) toe aan de kip en verwarm 2 min. op laag vuur.

3

Voeg de pasta en broccoli toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven in plakjes en verdeel over de pasta.

combinatietipLekker met geraspte kaas en een salade van veldsla.

bereidingstipJe kunt de broccoli ook stomen. Stoom de groente in een stoompan of afgedekt in een stoommandje boven een laagje kokend water in 5 min. beetgaar. Zo blijven de voedingsstoffen goed behouden en is de smaak krachtiger.

kookstaptipJe kunt de broccoli ook met de pasta meekoken. Voeg de groente dan 5 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta toe.