Pas­ta met broc­co­li en kip

Deze pasta met roomkaas is het perfecte recept voor de doordeweekse avond.

(313) waardeer
hoofdgerecht Deze pasta met roomkaas is het perfecte recept voor de doordeweekse avond. 4 personen
3 313

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de roomkaas en 100 ml kookvocht (per 4 personen) toe aan de kip en verwarm 2 min. op laag vuur.
  3. Voeg de pasta en broccoli toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven in plakjes en verdeel over de pasta.

bereidingstip:

Je kunt de broccoli ook stomen. Stoom de groente in een stoompan of afgedekt in een stoommandje boven een laagje kokend water in 5 min. beetgaar. Zo blijven de voedingsstoffen goed behouden en is de smaak krachtiger.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas en een salade van veldsla.

kookstaptip:

Je kunt de broccoli ook met de pasta meekoken. Voeg de groente dan 5 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 57 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met broccoli en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met broc­co­li en kip

1
1
  • 300 g penne
  • 800 g broccoli

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes.

2
2

Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.

3
3
  • 400 g kipfilet
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin.

5
5
  • 125 g roomkaas kruiden

Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de roomkaas en 100 ml kookvocht (per 4 personen) toe aan de kip en verwarm 2 min. op laag vuur.

6
6
  • 50 g groene olijven met piment

Voeg de pasta en broccoli toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven in plakjes en verdeel over de pasta.

bereidingstip:

Je kunt de broccoli ook stomen. Stoom de groente in een stoompan of afgedekt in een stoommandje boven een laagje kokend water in 5 min. beetgaar. Zo blijven de voedingsstoffen goed behouden en is de smaak krachtiger.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas en een salade van veldsla.

kookstaptip:

Je kunt de broccoli ook met de pasta meekoken. Voeg de groente dan 5 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.