Thaise rundvleescurry met aubergine
Heerlijk winters stoofgerecht op de Thaise manier met kokosmelk, vissaus en rode peper.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode peper
- 500 g magere runderlappen
- 3 sjalotten
- 2 aubergines
- 2 el verse basilicum
- 1 bos salade-ui
- 3 el rijstolie
- 200 ml kokosmelk
- 1 el Thaise groene currypasta (1-2 el)
- 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
- 2 el Thaise vissaus (2-3 el)
- 1 el bruine suiker
Advertentie
Bereiden
- Rol de peper tussen de handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de runderlapjes in blokjes, de sjalotten in vieren, de aubergines in grove stukken, de basilicum in reepjes en de salade-ui in stukken van 4 cm.
- Verhit de olie in de braadpan en brand het vlees in 5 min. al omscheppend aan. Voeg de rode peper, sjalot en aubergine toe en bak 3 min. mee. Roer de kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor en stoof het vlees in minimaal 2 uur op laag vuur gaar. Schep de salade-ui erdoor en stoof het gerecht zonder deksel nog 5 min. zachtjes. Strooi de basilicum erover.
combinatietip:
Lekker met pandanrijst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 815 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Thaise rundvleescurry met aubergine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise rundvleescurry met aubergine
- 1 rode peper
Rol de peper tussen de handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes.
- 500 g magere runderlappen
- 3 sjalotten
- 2 aubergines
- 2 el verse basilicum
- 1 bos salade-ui
Snijd de runderlapjes in blokjes, de sjalotten in vieren, de aubergines in grove stukken, de basilicum in reepjes en de salade-ui in stukken van 4 cm.
- 3 el rijstolie
Verhit de olie in de braadpan en brand het vlees in 5 min. al omscheppend aan. Voeg de rode peper, sjalot en aubergine toe en bak 3 min. mee.
- 200 ml kokosmelk
- 1 el Thaise groene currypasta
- 125 ml vleesbouillon
- 2 el Thaise vissaus
- 1 el bruine suiker
Roer de kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor en stoof het vlees afgedekt in minimaal 2 uur op laag vuur gaar.
Schep de salade-ui erdoor en stoof het gerecht zonder deksel nog 5 min. zachtjes. Strooi de basilicum erover.
combinatietip:
Lekker met pandanrijst