bewaar
Runderstoofpot met bier
Runderstoofpot met bier
bewaar

Runderstoofpot met bier

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.

30 min. bereiden
3 uur wachten
licht pittig
253waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

doorregen runderlappen

2 tl

chilipoeder

50 g

ongezouten roomboter

2 tenen

knoflook

4 stengels

bleekselderij

300 g

koolraap

1

vleesbouillontablet

330 ml

Premium Pilsener

2 dl

kraanwater

3 plakjes

ontbijtkoek

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.

Aan de slag

1

Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilipoeder. Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.

2

Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 0.5 dl warm water per persoon bij het vlees.

3

Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht.

4

Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.

tip

variatietipVervang de koolraap door plakjes winterwortel.