bewaar
Runderstoofpot met bier
Runderstoofpot met bier
bewaar

Runderstoofpot met bier

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.

30 min. bereiden
3 uur wachten
licht pittig
260waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

doorregen runderlappen

2 tl

chilipoeder

50 g

ongezouten roomboter

2 tenen

knoflook

4 stengels

bleekselderij

300 g

koolrapen

1

vleesbouillontablet

330 ml

Premium Pilsener

200 ml

kraanwater

3 plakjes

ontbijtkoek

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.

Aan de slag

1

Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilipoeder. Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.

2

Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 0.5 dl warm water per persoon bij het vlees.

3

Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht.

4

Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.

variatietipVervang de koolraap door plakjes winterwortel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Runderstoofpot met bier

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig