Bulgur met groenten en balletjes in tomatensaus van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een heerlijke pastasaus met kip en groenten die kinderen van Kindergarden graag eten. Ook heerlijk voor thuis!
350 kcal
45 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram biologische winterpeen
biologische winterpeen
500 gram biologisch kipgehakt
biologisch kipgehakt
1 biologisch ei
biologisch ei
1 eetlepel paneermeel
paneermeel
20 ml biologische olijfolie extra vierge
biologische olijfolie extra vierge
250 gram biologische passata di pomodoro
biologische passata di pomodoro
1 eetlepel gevriesdroogde Italiaanse kruiden
gevriesdroogde Italiaanse kruiden
800 gram biologische broccoliroosjes
biologische broccoliroosjes
500 gram biologische volkorenbulgur
biologische volkorenbulgur
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en snijd in stukjes (of repen voor oudere kinderen).
Meng het kipgehakt, het losgeklopte ei, paneermeel en peper. Vorm kleine balletjes. Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes kort aan beide kanten goudbruin.
Giet de tomatenpassata in een ovenschaal en meng met Italiaanse kruiden. Leg de gebakken gehaktballetjes in de saus.
Leg de broccoli en wortel op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel er de rest van de olijfolie over. Zet zowel de bakplaat met groenten als de ovenschaal met gehaktballetjes in de oven op 200 °C voor ca. 25–30 minuten tot alles gaar is.
Breng water aan de kook en kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bulgur met de geroosterde (stukjes) groenten en de kipgehaktballetjes in tomatensaus.
- variatietipHeb je veel jonge kinderen op de groep? Dan kan je er ook voor kiezen om het gehakt te rullen i.p.v. balletjes van te maken.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met broccoli, wortel en bulgur.
- variatietipVoeg voor volwassenen 1 tl chilipoeder toe over de groente voor extra pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bulgur met groenten en balletjes in tomatensaus van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een heerlijke pastasaus met kip en groenten die kinderen van Kindergarden graag eten. Ook heerlijk voor thuis!

10 personen
350 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en snijd in stukjes (of repen voor oudere kinderen).
Meng het kipgehakt, het losgeklopte ei, paneermeel en peper. Vorm kleine balletjes. Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes kort aan beide kanten goudbruin.
Giet de tomatenpassata in een ovenschaal en meng met Italiaanse kruiden. Leg de gebakken gehaktballetjes in de saus.
Leg de broccoli en wortel op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel er de rest van de olijfolie over. Zet zowel de bakplaat met groenten als de ovenschaal met gehaktballetjes in de oven op 200 °C voor ca. 25–30 minuten tot alles gaar is.
Breng water aan de kook en kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bulgur met de geroosterde (stukjes) groenten en de kipgehaktballetjes in tomatensaus.
variatietip:Heb je veel jonge kinderen op de groep? Dan kan je er ook voor kiezen om het gehakt te rullen i.p.v. balletjes van te maken.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met broccoli, wortel en bulgur.
variatietip:Voeg voor volwassenen 1 tl chilipoeder toe over de groente voor extra pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
500 g biologische winterpeen
500 g biologisch kipgehakt
1 biologisch ei
1 el paneermeel
20 ml biologische olijfolie extra vierge
250 g biologische passata di pomodoro
1 el gevriesdroogde Italiaanse kruiden
800 g biologische broccoliroosjes
500 g biologische volkorenbulgur




