Bulgur met groenten en balletjes in tomatensaus van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een heerlijke pastasaus met kip en groenten die kinderen van Kindergarden graag eten. Ook heerlijk voor thuis!

350 kcal

45 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram biologische winterpeen

    biologische winterpeen

  • 500 gram biologisch kipgehakt

    biologisch kipgehakt

  • 1 biologisch ei

    biologisch ei

  • 1 eetlepel paneermeel

    paneermeel

  • 20 ml biologische olijfolie extra vierge

    biologische olijfolie extra vierge

  • 250 gram biologische passata di pomodoro

    biologische passata di pomodoro

  • 1 eetlepel gevriesdroogde Italiaanse kruiden

    gevriesdroogde Italiaanse kruiden

  • 800 gram biologische broccoliroosjes

    biologische broccoliroosjes

  • 500 gram biologische volkorenbulgur

    biologische volkorenbulgur

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en snijd in stukjes (of repen voor oudere kinderen).

  2. Meng het kipgehakt, het losgeklopte ei, paneermeel en peper. Vorm kleine balletjes. Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes kort aan beide kanten goudbruin.

  3. Giet de tomatenpassata in een ovenschaal en meng met Italiaanse kruiden. Leg de gebakken gehaktballetjes in de saus.

  4. Leg de broccoli en wortel op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel er de rest van de olijfolie over. Zet zowel de bakplaat met groenten als de ovenschaal met gehaktballetjes in de oven op 200 °C voor ca. 25–30 minuten tot alles gaar is.

  5. Breng water aan de kook en kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bulgur met de geroosterde (stukjes) groenten en de kipgehaktballetjes in tomatensaus.

  • variatietipHeb je veel jonge kinderen op de groep? Dan kan je er ook voor kiezen om het gehakt te rullen i.p.v. balletjes van te maken.
  • variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met broccoli, wortel en bulgur.
  • variatietipVoeg voor volwassenen 1 tl chilipoeder toe over de groente voor extra pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Bulgur met groenten en balletjes in tomatensaus van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een heerlijke pastasaus met kip en groenten die kinderen van Kindergarden graag eten. Ook heerlijk voor thuis!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig