bewaar
Fusilli met crème van asperges en spek van De Cecco
Fusilli met crème van asperges en spek van De Cecco
bewaar

Fusilli met crème van asperges en spek van De Cecco

Koken met De Cecco: de smaak van een romige Italiaanse pasta bij je thuis!

25 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse groene asperges

1

sjalot

2½ el

extra vierge olijfolie

5 g

zout

100 g

spekblokjes

380 g

De Cecco fusilli nº34

Dit heb je nodig

  • blender

Koken met De Cecco: de smaak van een romige Italiaanse pasta bij je thuis!

Aan de slag

1

Was de asperges goed en maak ze schoon door het meest vezelige deel van de steel te verwijderen. Snijd de stengels in ringen, scheid de puntjes en zet opzij. Snipper de sjalot. Voeg de gesneden stengels toe aan een pan met 1 el olie en sjalotten. Voeg zout en peper toe en bak ze in een paar minuten goudbruin. Giet een of twee pollepels heet water erbij en kook met de deksel op de pan gedurende 10-15 minuten.

2

Als de asperges gaar zijn, pureer ze dan in een blender met een de rest van de olie en een pollepel water. Zet de crème opzij.

3

Bak de spekblokjes ongeveer 5 minuten in een pan, voeg de aspergepuntjes die je opzij hebt gezet toe en bak nog eens 5 minuten.

4

Kook ondertussen de pasta al dente in ruim water met zout. Giet de aspergeroom in de pan met de saus. Giet de pasta af en giet hem in de pan, roer een paar minuten door met een paar eetlepels van het kookwater.

5

Voeg peper toe, garneer met de spekblokjes en aspergepuntjes en serveer.

algemeenDit recept is ontwikkeld door De Cecco. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fusilli met crème van asperges en spek van De Cecco

Koken met De Cecco: de smaak van een romige Italiaanse pasta bij je thuis!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig