Airfryer pizza
Airfryer pizza
bewaar
bewaar

Airfryer pizza

Love is in the airfryer! Want vanaf nu maak je er ook pizza's in. Dat ga je ongetwijfeld vaker doen!

35 min. bereiden
2 uur 10 min. wachten
3waarderingen

Aan de slag

1

Doe de bloem, het water, de gist, suiker, het zout en ¼ van de olijfolie in een kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 10 min. met je handen tot een glad soepel deeg.

2

Maak een bol van het deeg. Doe ¼ van de olijfolie in een kom en wentel het deeg erdoor. Dek af met vershoudfolie en laat op een aangename plek ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

3

Knip ondertussen uit bakpapier 4 cirkels met ‘handvaten’: knip cirkels die precies op de bodem van het mandje van de airfryer passen maar laat er aan 2 kanten 2 ‘handvaten’ aan waaraan je de pizza straks omhoog kunt trekken.

4

Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak er bollen van. Laat de deegbollen, afgedekt met vershoudfolie, 15 min. rusten.

5

Snijd ondertussen de sjalotten in zo dun mogelijke ringen. Verwijder uit de pompoen de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in de breedte in plakken van ¼ cm, eventueel met een mandoline. Scheur de mozzarella in stukjes en pluk de blaadjes van de salie.

6

Rol 1 bol deeg uit tot een pizzabodem van Æ 20 cm en leg op een cirkel bakpapier. Bestrijk de pizzabodem met een deel van de ricotta. Beleg met ¼ van de pompoen, ¼ van de sjalot, ¼ van de mozzarella en ¼ van de salie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met ¼ van de rest van de olie en bak in de airfryer in ca. 14-16 min. af op 200 °C. Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de toppings.

kookstaptipIn sommige airfryers kun je geen bakpapier gebruiken. Je kunt de pizza dan bakken op een speciale pizzaplaat of bakblik voor de airfryer.
variatietipJe kan de airfryerpizza ook met andere toppings beleggen. Bijvoorbeeld tomatensaus, mozzarella en basilicum, ricotta, blauwe kaas en Parmezaanse kaas of pesto, mozzarella, tomaten en rauwe ham.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Airfryer pizza

Love is in the airfryer! Want vanaf nu maak je er ook pizza's in. Dat ga je ongetwijfeld vaker doen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig