bewaar
Traybake van (kriel)aardappeltjes, cherrytomaatjes, koolvis en citroen van London Loy
Traybake van (kriel)aardappeltjes, cherrytomaatjes, koolvis en citroen van London Loy
bewaar

Traybake van (kriel)aardappeltjes, cherrytomaatjes, koolvis en citroen van London Loy

Laat net als chef London Loy de oven het zwaarste werk doen. Dan wordt je namelijk beloond met een complete maaltijd vol smaak.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

2 tenen

knoflook

1

citroen

3 el

milde olijfolie

4

diepvries koolvisfilets

1 kg

verse krieltjes

500 g

cherrytomaten

7.5 g

verse dille

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Laat net als chef London Loy de oven het zwaarste werk doen. Dan wordt je namelijk beloond met een complete maaltijd vol smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de rode ui in parten en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de olijfolie met het citroensap en -rasp, de rode ui, knoflook en de bevroren koolvis, laat staan tot gebruik. Verdeel de krieltjes en cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 15 min. in de oven.

2

Schep de krieltjes en tomaten om. Leg de vis en de rode ui en marinade ertussen en bak nog 10 min. tot de groente knapperig is en de vis gaar. Snijd ondertussen de dille grof en strooi dit over de traybake.

combinatietipLekker met citroenmayonaise

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake van (kriel)aardappeltjes, cherrytomaatjes, koolvis en citroen van London Loy

Laat net als chef London Loy de oven het zwaarste werk doen. Dan wordt je namelijk beloond met een complete maaltijd vol smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig