Gekarameliseerde witlof met traybake van krieltjes, chipolata en citroenpesto van Hugo Kennis
Gekarameliseerde witlof met traybake van krieltjes, chipolata en citroenpesto van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Gekarameliseerde witlof met traybake van krieltjes, chipolata en citroenpesto van Hugo Kennis

Wist je dat witlof nog lekkerder wordt door 'm te karamelliseren? Hugo Kennis wel; hij maakte er deze gekarameliseerde witlof met traybake van krieltjes, chipolata en citroenpesto van.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
36waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes in de lengte. Snijd de rode uien elk in 8 parten en de worstjes elk in vieren. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit.

2

Snijd ondertussen de pecorino in grove stukken. Doe de pecorino met het basilicum en de peterselie met stelen, de knoflook en de pijnboompitten in het bakje van de staafmixer. Voeg (per 4 pers.) 2 tl citroenrasp-, 1 el -sap en ⅔ van de olie toe en meng tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de krieltjes, ui en worst over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng (per 4 pers.) 1 tl citroenrasp en 1 el -sap met de rest van de olie. Besprenkel de krieltjes, ui en worstjes met de citroenolie en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster ca. 20 min. in de oven.

4

Snijd de onderkanten van de stronken witlof en halveer de stronken in de lengte. Verdeel de boter over 2 koekenpannen op middelhoog vuur, laat uitbruisen en leg het witlof er met de snijkant naar beneden in, bak 1 min. Schep het witlof om, zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat het lof 8-10 min. garen, tot je er met een mes gemakkelijk in kunt prikken. Zet het vuur hoog, bestrooi met de suiker en bak nog ca. 2 min., schep om zodat het witlof rondom karamelliseert. Schenk er eventueel 2 el water bij, wanneer de karamel aan de pan blijft plakken.

5

Verdeel de krieltjes, ui en worst met aanhangend vocht over borden en leg er het gekaramelliseerde witlof bij. Verdeel er dotjes pesto over.

serveertipLekker met wat extra basilicum.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gekarameliseerde witlof met traybake van krieltjes, chipolata en citroenpesto van Hugo Kennis

Wist je dat witlof nog lekkerder wordt door 'm te karamelliseren? Hugo Kennis wel; hij maakte er deze gekarameliseerde witlof met traybake van krieltjes, chipolata en citroenpesto van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig