Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes (advertorial)
Deze pasta heeft ballen! Vegetarische ballen welteverstaan. Lekker met de kastanjechampignons en cherrytomaten.
Ingrediënten
4 personen
300 g
Knorr Tomaten penne
800 g
kastanjechampignons
250 g
cherrytomaten
4 el
milde olijfolie
61 g
Knorr maaltijdmix macaroni
150 ml
water
340 g
De Vegetarische Slager Gehacktballetjes
15 g
verse basilicum
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes en halveer de cherrytomaten.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. Voeg de mix voor macaroni en het water toe, breng al roerend aan de kook en laat 3-4 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische gehacktballetjes in 7 min. bruin.
Snijd het basilicum in reepjes. Giet de penne af en schep samen met de helft van het basilicum door de saus. Verdeel over diepe borden en verdeel de vegetarische gehacktballetjes erover. Garneer de pasta met de rest van het basilicum.
Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes (advertorial)
Deze pasta heeft ballen! Vegetarische ballen welteverstaan. Lekker met de kastanjechampignons en cherrytomaten.

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes en halveer de cherrytomaten.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. Voeg de mix voor macaroni en het water toe, breng al roerend aan de kook en laat 3-4 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische gehacktballetjes in 7 min. bruin.
Snijd het basilicum in reepjes. Giet de penne af en schep samen met de helft van het basilicum door de saus. Verdeel over diepe borden en verdeel de vegetarische gehacktballetjes erover. Garneer de pasta met de rest van het basilicum.
variatietip: In plaats van vegetarische gehacktballetjes kun je ook 400 g vegetarische balletjes gebruiken (schaal 200 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g Knorr Tomaten penne
800 g kastanjechampignons
250 g cherrytomaten
4 el milde olijfolie
61 g Knorr maaltijdmix macaroni
150 ml water
340 g De Vegetarische Slager Gehacktballetjes
15 g verse basilicum