bewaar
BBQ zalmburger met komkommersalade
BBQ zalmburger met komkommersalade
bewaar

BBQ zalmburger met komkommersalade

Deze BBQ zalmburger is homemade en dat proef je!

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse zalmfilets

6

bosuitjes

2 el

sojasaus

30 g

panko

1

komkommer

20 g

verse gember

2 el

rijstazijn

5 el

romige mayonaise

1 el

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze BBQ zalmburger is homemade en dat proef je!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de zalmfilet grof. Pureer met een staafmixer. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en meng 1/3 door de zalm. Voeg de sojasaus en de panko toe. Vorm met natte handen ballen van het zalmmengsel en duw plat.

2

Gril de zalm­burgers 6-­8 min., keer halverwege. Halveer ondertussen 1 komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.

3

Schil en rasp de verse gember en meng samen met de rest van de bosuitjes, de rijstazijn, peper en eventueel zout door de komkommersalade.

4

Meng de mayonaise met de sambal tot een sausje. Serveer de burgers met de sambalmayo en salade.

combinatietipLekker op een burgerbroodje.
algemeenDe burgers kun je 6 uur van tevoren maken, vorm ze en bewaar afgedekt in de koelkast.

BBQ zalmburger met komkommersalade

Deze BBQ zalmburger is homemade en dat proef je!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig