bewaar
Hartige pannenkoeken met cottage cheese, rosbief en komkommer
Hartige pannenkoeken met cottage cheese, rosbief en komkommer
bewaar

Hartige pannenkoeken met cottage cheese, rosbief en komkommer

Elke dag zou pannenkoeken-dag moeten zijn. Deze gezonde versie met rosbief, cottage cheese en komkommer is een creatief alternatief voor ons favoriete ontbijt.

15 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse bieslook

1

middelgroot ei

300 ml

halfvolle melk

150 g

volkoren tarwemeel

1 tl

bakpoeder

2 el

milde olijfolie

200 g

cottagecheese

4

snoepgroente komkommers

110 g

gesneden rosbief

Elke dag zou pannenkoeken-dag moeten zijn. Deze gezonde versie met rosbief, cottage cheese en komkommer is een creatief alternatief voor ons favoriete ontbijt.

Aan de slag

1

Snijd de bieslook fijn. Klop het ei in een kom los met de melk. Meng met het tarwemeel en de bakpoeder tot een beslag. Meng de helft van de bieslook erdoor.

2

Verhit in 2 koekenpannen de helft van de olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Bak zo nog 2 pannenkoeken.

3

Meng de cottage cheese met peper en snijd de komkommers in dunne plakjes. Verdeel de cottage cheese, plakjes komkommer en rosbief over elke pannenkoek als een pizza en garneer met de rest van de bieslook, peper en eventueel zout.

Hartige pannenkoeken met cottage cheese, rosbief en komkommer

Elke dag zou pannenkoeken-dag moeten zijn. Deze gezonde versie met rosbief, cottage cheese en komkommer is een creatief alternatief voor ons favoriete ontbijt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig