Spareribs slowcooker
Spareribs slowcooker
bewaar
bewaar

Spareribs slowcooker

Door het gaarproces van de slowcooker worden de spareribs zó mals, dat het vlees van het bot afvalt. Deze slowcooker spareribs brengen we op smaak met o.a. honing, sriracha en sojasaus wat voor een aangename balans van zout en zoet zorgt.

15 min. bereiden
5 uur wachten
licht pittig
21waarderingen

Aan de slag

1

Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier plat tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen het vlies en het bot zit. Trek de schroevendraaier naar je toe en trek zo het hele vlies van het rack af. Verdeel de spareribs in vier stukken die goed in de slowcooker passen.

2

Snipper de ui en kneus de knoflook en doe met de overige ingrediënten in de slowcooker. Roer door elkaar.

3

Wentel de spareribs door de saus, zorg ervoor dat de saus overal zit. Sluit de slowcooker en zet hem aan op de hoogste stand. Kijk na 3 uur of het vlees al van het bot valt. Haal ze eruit als dat het geval is. Zo niet, kijk dan een half uur later weer.

4

Verwarm de oven voor op 230 ℃. Doe de spareribs over in een ovenschaal en rooster ze nog een ca. 30 min. in de oven.

combinatietipLekker met coleslaw en gepofte aardappelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spareribs slowcooker

Door het gaarproces van de slowcooker worden de spareribs zó mals, dat het vlees van het bot afvalt. Deze slowcooker spareribs brengen we op smaak met o.a. honing, sriracha en sojasaus wat voor een aangename balans van zout en zoet zorgt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig