bewaar
Slowcooker spareribs
Slowcooker spareribs
bewaar

Slowcooker spareribs

De ultieme spareribs zijn zó mals dat het vlees van het bot afvalt.

15 min. bereiden
5 uur wachten
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

sparerib naturel

1

middelgrote ui

4 tenen

knoflook

100 g

ketchup

3 el

appelciderazijn

2 tl

worcestershiresauce

100 g

donkere basterdsuiker

1½ el

sriracha

2 el

sojasaus

2 el

honing

1 tl

gerookt paprikapoeder

1 tl

gedroogde oregano

1 tl

mosterdpoeder

1 tl

zout

1

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • slowcooker (5 liter)

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

De ultieme spareribs zijn zó mals dat het vlees van het bot afvalt.

Aan de slag

1

Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier plat tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen het vlies en het bot zit. Trek de schroevendraaier naar je toe en trek zo het hele vlies van het rack af. Verdeel de spareribs in vier stukken die goed in de slowcooker passen.

2

Snipper de ui en kneus de knoflook en doe met de overige ingrediënten in de slowcooker. Roer door elkaar.

3

Wentel de spareribs door de saus, zorg ervoor dat de saus overal zit. Sluit de slowcooker en zet hem aan op de hoogste stand. Kijk na 3 uur of het vlees al van het bot valt. Haal ze eruit als dat het geval is. Zo niet, kijk dan een half uur later weer.

4

Verwarm de oven voor op 230 ℃. Doe de spareribs over in een ovenschaal en rooster ze nog een ca. 30 min. in de oven.

combinatietipLekker met coleslaw en gepofte aardappelen.