bewaar
Traybake van kip met broccoli en zoete aardappel
Traybake van kip met broccoli en zoete aardappel
bewaar

Traybake van kip met broccoli en zoete aardappel

Traybake met kip + broccoli + zoete aardappel = geluk uit de oven.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 takjes

verse tijm

2 tenen

knoflook

1

citroen

4 el

olijfolie

390 g

scharrelkipdijfilet

1 kg

zoete aardappel

500 g

broccoli

3

rode uien

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Traybake met kip + broccoli + zoete aardappel = geluk uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in plakjes.

2

Meng het citroenrasp en het sap met de helft van de olie, knoflook, de helft van de tijm en peper. Snijd elke kipdijfilet in 4 stukken en meng met de citroen-tijmolie.

3

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de rode uien in dunne parten.

4

Verdeel de zoete aardappel, broccoli en ui over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de rest van de tijm en besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de kip tussen de groenten op de bakplaat en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

5

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kip goudbruin en gaar is en de groenten zijn geroosterd. Serveer met de citroenplakjes.

vegatipVervang de kip door stukjes als van kip (schaal 160 g). Dit product staan niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.