Vegetarische nasi met omelet en pindasaus (advertorial)
Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.
Ingrediënten
4 personen
250 g
zilvervliesrijst
2 el
arachideolie
900 g
nasigroente
19 g
Conimex nasi kruidenmix
2 tl
Conimex sambal oelek
4
witte scharreleieren
400 g
Conimex pindasaus mild in pot
50 g
ongezouten pinda's
75 g
Conimex cassave kroepoek
Dit heb je nodig
wok
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de nasigroente, kruidenmix en sambal 5 min. al omscheppend. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel samen met de pinda’s over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
Vegetarische nasi met omelet en pindasaus (advertorial)
Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.

hoofdgerecht
4 personen
900 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de nasigroente, kruidenmix en sambal 5 min. al omscheppend. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel samen met de pinda’s over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
variatietip:Vervang de pinda’s door 1 schaal vegan kipstuckjes (160 g, De Vegetarische Slager).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g zilvervliesrijst
2 el arachideolie
900 g nasigroente
19 g Conimex nasi kruidenmix
2 tl Conimex sambal oelek
4 witte scharreleieren
400 g Conimex pindasaus mild in pot
50 g ongezouten pinda's
75 g Conimex cassave kroepoek
Dit heb je nodig
wok