bewaar
Home made hotsauce van Yvette van Boven
Home made hotsauce van Yvette van Boven
bewaar

Home made hotsauce van Yvette van Boven

Maak je eigen hot sauce zo pittig als je zelf wil.

20 min. bereiden
zeer pittig
0waarderingen

Ingrediënten

1 portie

20

jalapeñopepers

350 ml

rijstazijn

½ tl

zout

3 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • grote glazen pot of weckfles (750 ml)

  • blender

Maak je eigen hot sauce zo pittig als je zelf wil.

Aan de slag

1

Doe huishoudhandschoenen aan en was de pepers. Er zitten hete oliën in pepers en als die op uw vingers of onder uw nagels gaan zitten en u wrijft daarna in uw ogen, dan vindt u dat niet leuk. Snijd de bovenkant van de pepers af en halveer ze overlangs.

2

Giet de azijn in een pan, voeg de gesneden pepers en het zout toe. Hak de knoflook grof en doe erbij. Breng de boel aan de kook en draai het vuur laag tot de pepers zacht zijn, dat is na ongeveer 10 minuten. Giet alles de blender in, maal het helemaal glad. Bewaar de hotsauce in een schone fles of pot in de koelkast. Na een paar dagen zal de smaak nog wat dieper worden.

algemeen1 portie is ca. 700 ml.

serveertipDeze hotsauce kan op een pizza, taco, stamppot andijvie of de umamibom!

variatietipU kunt ook spelen met de azijn. Elke azijn zal een andere uitwerking hebben op het eindresultaat.

variatietipU kunt variëren met de pepers, probeer ook eens lombok, habanero of een mix van pepers.

bereidingstipMeer geduld? Dan kunt u de saus na twee weken zeven door een stukje kaasdoek dat u in een zeef hebt gelegd. Dan krijgt u een meer tabasco-achtige saus die u nog langer kunt bewaren: zeker een maand of twee in een brandschoon flesje in de koelkast.