Ho­me ma­de hotsau­ce van Yvet­te van Bo­ven

Maak je eigen hot sauce zo pittig als je zelf wil.

(0) waardeer
bijgerecht Maak je eigen hot sauce zo pittig als je zelf wil. 1 stuks

Advertentie

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote glazen pot of weckfles (750 ml)
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe huishoudhandschoenen aan en was de pepers. Er zitten hete oliën in pepers en als die op uw vingers of onder uw nagels gaan zitten en u wrijft daarna in uw ogen, dan vindt u dat niet leuk. Snijd de bovenkant van de pepers af en halveer ze overlangs.
  2. Giet de azijn in een pan, voeg de gesneden pepers en het zout toe. Hak de knoflook grof en doe erbij. Breng de boel aan de kook en draai het vuur laag tot de pepers zacht zijn, dat is na ongeveer 10 minuten. Giet alles de blender in, maal het helemaal glad. Bewaar de hotsauce in een schone fles of pot in de koelkast. Na een paar dagen zal de smaak nog wat dieper worden.

bereidingstip:

Meer geduld? Dan kunt u de saus na twee weken zeven door een stukje kaasdoek dat u in een zeef hebt gelegd. Dan krijgt u een meer tabasco-achtige saus die u nog langer kunt bewaren: zeker een maand of twee in een brandschoon flesje in de koelkast.

variatietip:

U kunt ook spelen met de azijn. Elke azijn zal een andere uitwerking hebben op het eindresultaat.

variatietip:

U kunt variëren met de pepers, probeer ook eens lombok, habanero of een mix van pepers.

Tip:

1 portie is ca. 700 ml.

serveertip:

Deze hotsauce kan op een pizza, taco, stamppot andijvie of de umamibom!

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 21 g
    waarvan suikers 7 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Home made hotsauce van Yvette van Boven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me ma­de hotsau­ce van Yvet­te van Bo­ven

1
1
  • 20 jalapeñopepers

Doe huishoudhandschoenen aan en was de pepers.

2
2

Er zitten hete oliën in pepers en als die op uw vingers of onder uw nagels gaan zitten en u wrijft daarna in uw ogen, dan vindt u dat niet leuk.

3
3

Snijd de bovenkant van de pepers af en halveer ze overlangs.

4
4
  • 350 ml rijstazijn
  • ½ tl zout
  • 3 tenen knoflook

Giet de azijn in een pan, voeg de gesneden pepers en het zout toe. Hak de knoflook grof en doe erbij.

5
5

Breng de boel aan de kook en draai het vuur laag tot de pepers zacht zijn, dat is na ongeveer 10 minuten.

6
6

Giet alles de blender in, maal het helemaal glad. Bewaar de hotsauce in een schone fles of pot in de koelkast.

7
7

Na een paar dagen zal de smaak nog wat dieper worden.

bereidingstip:

Meer geduld? Dan kunt u de saus na twee weken zeven door een stukje kaasdoek dat u in een zeef hebt gelegd. Dan krijgt u een meer tabasco-achtige saus die u nog langer kunt bewaren: zeker een maand of twee in een brandschoon flesje in de koelkast.

variatietip:

U kunt ook spelen met de azijn. Elke azijn zal een andere uitwerking hebben op het eindresultaat.

variatietip:

U kunt variëren met de pepers, probeer ook eens lombok, habanero of een mix van pepers.

serveertip:

Deze hotsauce kan op een pizza, taco, stamppot andijvie of de umamibom!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.