Ita­li­aan­se rös­ti-roer­bak met broc­co­li & ge­hakt­bal­le­tjes (ad­ver­to­ri­al)

Met aardappelgerechten kun je eindeloos variëren, net zoals in deze roerbak.

(8) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met aardappelgerechten kun je eindeloos variëren, net zoals in deze roerbak. 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. op laag vuur. Voeg de rösti, peper en zout toe en bak 15 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum fijn.
  3. Voeg de broccoli en balletjes toe en bak 10 min. mee. Schep regelmatig om.
  4. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Lekker met verse groene pesto; daarmee is het recept niet meer lactosevrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse rösti-roerbak met broccoli & gehaktballetjes (advertorial)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se rös­ti-roer­bak met broc­co­li & ge­hakt­bal­le­tjes (ad­ver­to­ri­al)

1
1
  • 2 tenen knoflook

Snijd de tenen knoflook fijn.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde rozemarijn

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. op laag vuur.

3
3
  • 750 g Aviko diepvries rösti original

Voeg de rösti, peper en zout toe en bak 15 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 500 g broccoli
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g verse basilicum

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum fijn.

5
5
  • 250 g rundersoepballetjes

Voeg de broccoli en balletjes toe en bak 10 min. mee. Schep regelmatig om.

6
6

Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Lekker met verse groene pesto; daarmee is het recept niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.