Cran­ber­ry­ti­ra­mi­su uit een glaas­je

Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje!

(2) waardeer
nagerecht Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje! 6 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 6 glazen
  • theezeefje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Klop de slagroom stijf met ¾ van de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de helft van de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie.
  3. Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van de glazen tot een strakke laag. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad. Zeef de helft van de cacaopoeder met een (thee)zeefje erover. Herhaal deze stap.
  4. Rol de nog bevroren cranberry’s door de rest van de suiker. Garneer de glazen met het amandelschaafsel en de gesuikerde cranberry’s. Serveer met de rest van de lange vingers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 35 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in

Cranberrytiramisu uit een glaasje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cran­ber­ry­ti­ra­mi­su uit een glaas­je

1
1
  • 4 el amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 250 ml verse slagroom
  • 75 g kristalsuiker
  • 250 g mascarpone

Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom.

3
3
  • 87½ g lange vingers
  • 100 ml espressokoffie

Breek de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie.

4
4

Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van de glazen tot een strakke laag.

5
5
  • ½ el cacaopoeder

Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad. Zeef de helft van de cacaopoeder met een (thee)zeefje erover. Herhaal deze stap.

6
6
  • 25 g kristalsuiker
  • 100 g diepvries cranberry's

Rol de nog bevroren cranberry’s door de rest van de suiker.

7
7
  • 87½ g lange vingers

Garneer de glazen met het amandelschaafsel en de gesuikerde cranberry’s. Serveer met de rest van de lange vingers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.