bewaar
Cranberrytiramisu uit een glaasje
Cranberrytiramisu uit een glaasje
bewaar

Cranberrytiramisu uit een glaasje

Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje!

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4 el

amandelschaafsel

250 ml

verse slagroom

100 g

kristalsuiker

250 g

mascarpone

175 g

lange vingers

100 ml

espressokoffie

½ el

cacaopoeder

100 g

diepvries cranberry's

Dit heb je nodig

  • glazen

  • theezeefje

Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Klop de slagroom stijf met ¾ van de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de helft van de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie.

3

Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van de glazen tot een strakke laag. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad. Zeef de helft van de cacaopoeder met een (thee)zeefje erover. Herhaal deze stap.

4

Rol de nog bevroren cranberry’s door de rest van de suiker. Garneer de glazen met het amandelschaafsel en de gesuikerde cranberry’s. Serveer met de rest van de lange vingers.