Quiche 'bolognese'

Je favoriete pastasaus, maar nu als inspiratie voor een hartige taart.

455 kcal

15 min. bereiden, 45 min. oventijd, 10 min. wachten

4.2/5

(85)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie


2019 nr. 02 - Soep, winterkost om warm van te worden

2019 week 09-10 - 2019 week 09-10

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tartaar 5 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en roerbakgroente toe en verwarm 4 min. Roer regelmatig om.

  2. Rasp de kaas. Klop de eieren in een grote mengkom los met de ricotta, oregano en peper naar smaak. Meng de pastasaus en Parmezaanse kaas door het eimengsel.

  3. Leg de rol bladerdeeg in de springvorm en snijd het overhangende deel af. Bekleed hiermee de onbedekte randen van de vorm. Schep de groenten en het vlees erin en schenk het eimengsel erop.

  4. Bak de quiche in ca. 45 min. onder het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt. Laat 10 min. akoelen op een rooster.

Wat vond je van dit recept?

Quiche 'bolognese'

Je favoriete pastasaus, maar nu als inspiratie voor een hartige taart.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig