bewaar
Pappardelle met romige walnoten-spinaziesaus & biefstuk
Pappardelle met romige walnoten-spinaziesaus & biefstuk
bewaar

Pappardelle met romige walnoten-spinaziesaus & biefstuk

Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht

25 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten walnoten

2 tenen

knoflook

1 g

gedroogde chilipeper

40 g

AH Biologisch Parmigiano Reggiano

250 ml

kookzuivel

400 g

ongesneden snijbonen

500 g

verse pappardelle all'uovo

3 el

milde olijfolie

4

biefstukken

400 g

bladspinazie

15 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Pel de tenen knoflook en doe samen met de walnoten, chilipeper, ⅔ van de Parmezaanse kaas en de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

2

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe.

3

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Bak de biefstuk 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.

4

Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de walnotensaus toe en breng aan de kook. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.

5

Giet de pasta en snijbonen af en meng met de walnotensaus. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.

bereidingstipHet biefstukvocht op het bord zou je toe kunnen voegen aan de saus voor nog wat extra smaak.