Pap­par­del­le met ro­mi­ge wal­no­ten-spi­na­zie­saus & bief­stuk

Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht

(11) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Pel de tenen knoflook en doe samen met de walnoten, chilipeper, ⅔ van de Parmezaanse kaas en de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  2. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Bak de biefstuk 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
  4. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de walnotensaus toe en breng aan de kook. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
  5. Giet de pasta en snijbonen af en meng met de walnotensaus. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 6 2019

Pappardelle met romige walnoten-spinaziesaus & biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met ro­mi­ge wal­no­ten-spi­na­zie­saus & bief­stuk

1
1
  • 50 g ongezouten walnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 g gedroogde chilipeper
  • 26 g AH Biologisch Parmigiano Reggiano
  • 250 ml kookzuivel

Pel de tenen knoflook en doe samen met de walnoten, chilipeper, de Parmezaanse kaas en de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

3
3

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm.

5
5
  • 500 g verse pappardelle all'uovo

Kook de snijbonen in een grote pan in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe.

6
6
  • 3 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan.

7
7
  • 550 g biefstukken

Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout.

8
8

Bak de biefstuk 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie.

9
9

Laat het bakvet in de pan zitten.

10
10
  • 400 g bladspinazie

Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken.

11
11

Voeg de walnotensaus toe en breng aan de kook.

12
12
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.

13
13

Giet de pasta en snijbonen af en meng met de walnotensaus.

14
14

Verdeel de pasta over de borden.

15
15
  • 14 g AH Biologisch Parmigiano Reggiano

Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.