Ro­ze eclairs met eet­ba­re bloe­men

De bloemen op de zelfgemaakte eclairs kun je eten. Echt!

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(2) waardeer
frans nagerecht De bloemen op de zelfgemaakte eclairs kun je eten. Echt! 12 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem boven een kom. Doe de boter, het zout en 175 ml water (bij 12 porties) in een pan en laat de boter op laag vuur smelten. Draai, als de boter gesmolten is, het vuur middelhoog.
  2. Voeg, als het water kookt, in 1 keer de bloem toe. Neem de pan van het vuur en roer stevig met een houten lepel. Het mengsel is eerst plakkerig, maar verandert daarna in een stevig deeg.
  3. Zet de pan weer terug op laag vuur en blijf roeren tot een glanzende deegbal is ontstaan die makkelijk loskomt van de pan. Neem de pan weer van het vuur.
  4. Klop de eieren los met een vork. Voeg steeds een scheut ei toe aan het deeg en meng met een houten lepel. Het deeg moet glanzen en nog stevig zijn. Het kan zijn dat het laatste beetje ei niet nodig is, omdat het deeg dan te vloeibaar wordt.
  5. Doe het deeg in de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 12 strepen van 10 cm lang en ongeveer 2 cm breed (bij 12 porties). Zorg dat er voldoende afstand (ca. 5 cm) tussen het deeg zit. Bak de eclairs ca. 15 min. in het midden van de oven (open de ovendeur niet tijdens het bakken). Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Doe nu de ovendeur even open en weer dicht om stoom te laten ontsnappen. Bak de eclairs nog ca. 15 min. Laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.
  6. Meng voor het glazuur 20 ml water (bij 12 porties) met de poedersuiker en verdeel over een bord. Verdeel wat druppels van de rode kleurstof op de glazuur en meng met een vork door elkaar voor een gemarmerd effect.
  7. Snijd de eclairs overlangs doormidden en doop de bovenkanten met een draaiende beweging door het glazuur zodat de bovenkant egaal bedekt is. Druppel telkens wat kleurstof bij en roer met een vork als het marmereffect verdwijnt. Laat de glazuur opstijven.
  8. Meng ondertussen de mascarpone met de lemon curd en schep in een spuitzak. Spuit de vulling over de bodems van de eclairs en leg de bovenkanten erop. Verdeel de eetbare bloemen erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Roze eclairs met eetbare bloemen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze eclairs met eet­ba­re bloe­men

1
1
  • 100 g tarwebloem

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem boven een kom.

2
2
  • 75 g ongezouten roomboter
  • ½ tl zout
  • 175 ml kraanwater

Doe de boter, het zout en het water in een pan en laat de boter op laag vuur smelten. Draai, als de boter gesmolten is, het vuur middelhoog.

3
3

Voeg, als het water kookt, in 1 keer de bloem toe. Neem de pan van het vuur en roer stevig met een houten lepel.

4
4

Het mengsel is eerst plakkerig, maar verandert daarna in een stevig deeg.

5
5

Zet de pan weer terug op laag vuur en blijf roeren tot een glanzende deegbal is ontstaan die makkelijk loskomt van de pan. Neem de pan weer van het vuur.

6
6
  • 3 middelgrote eieren

Klop de eieren los met een vork. Voeg steeds een scheut ei toe aan het deeg en meng met een houten lepel.

7
7

Het deeg moet glanzen en nog stevig zijn. Het kan zijn dat het laatste beetje ei niet nodig is, omdat het deeg dan te vloeibaar wordt.

8
8

Doe het deeg in de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 12 strepen van 10 cm lang en ongeveer 2 cm breed (bij 12 stuks).

9
9

Zorg dat er voldoende afstand (ca. 5 cm) tussen het deeg zit.

10
10

Bak de eclairs ca. 15 min. in het midden van de oven (open de ovendeur niet tijdens het bakken).

11
11

Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Doe nu de ovendeur even open en weer dicht om stoom te laten ontsnappen. Bak de eclairs nog ca. 15 min.

12
12

Laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.

13
13
  • 20 ml kraanwater
  • 125 g poedersuiker

Meng voor het glazuur het water met de poedersuiker en verdeel over een bord.

14
14
  • ¼ tl Dr. Oetker rode kleurstof

Verdeel wat druppels van de rode kleurstof op de glazuur en meng met een vork door elkaar voor een gemarmerd effect.

15
15

Snijd de eclairs overlangs doormidden en doop de bovenkanten met een draaiende beweging door het glazuur zodat de bovenkant egaal bedekt is.

16
16
  • ¼ tl Dr. Oetker rode kleurstof

Druppel telkens wat kleurstof bij en roer met een vork als het marmereffect verdwijnt. Laat de glazuur opstijven.

17
17
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml lemon curd

Meng ondertussen de mascarpone met de lemon curd en schep in een spuitzak.

18
18
  • 12 g AH Excellent eetbare bloemetjes

Spuit de vulling over de bodems van de eclairs en leg de bovenkanten erop. Verdeel de eetbare bloemen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.